Med-Evexia

MED-EVEXIAMEZOTHERAPY


UltrazvukUltrazvuk visokog intenziteta, kada se koristi u kontinuitetu povećava lokalnu temperaturu mekog tkiva, tako što:
-povećava kinetičku energiju molekula tkiva
-povećava proizvodnju nestabilne kavitacije.
Ultrazvučna kinetička energija u tkivu se konvertuje u toplotnu, što dovodi do nestabilne kavitacije. Nestabilna kavitacija predstavlja pucanje masnih ćelija pod pritiskom. Pritisak se u ćelijama povećava akumuliranjem toplotne energije. Ova implozija proizvodi kratak lokalni pritisak, porast lokalne temperature i oslobađanje slobodnih radikala.
Lokalno zagrevanje tkiva ultrazvukom daje sledeće fiziološke efekte:
-povećava elastičnost mekih tkiva
-smanjuje viskoznost tečnih elemenata
-smanjuje percepciju bola, smanjenjem provodljivosti nerava
-ubrzava metabolizam
-ubrzava cirkulaciju, smanjuje otoke, poboljšava drenažu
-stimuliše imuni sistem.
Do ovih fizioloških efekata dolazi zato što 1MHz ultrazvučne energije može proći do dubine od 2.5cm do 5cm.

MezoterapijaCelulit se obično javlja između 20. i 30. godine života i postepeno se pogoršava vremenom. U ranijim stadijumima se lako leči sa par tretmana, dok je za uznapredovale stadijume potrebno uraditi seriju tretmana.
Postoji više stadijuma celulita:
0 - celulit nije vidljiv čak ni kada pritisnemo kožu
1 - celulit nije vidljiv kada se stoji ili leži, međutim pojavljuje se “narandžina kora” pod pritiskom
2 - celulit je vidljiv u stojećem položaju, ali ne i u ležećem
3 - celulit je vidljiv na oko i u stojećem i u ležećem položaju bez ikakvog pritiska na kožu.
Tradicionalna mezoterapija koristi igle u lečenju celulita i protiv masnih naslaga, međutim, daje odlične rezultate i u anti-age programu. Transdermalna mezoterapija Transderm mezo sistemom je dizajnirana tako da pruži najbolje rezultate bez nuspojava koje daju neke metode.
Transdermalna mezoterapija koristi Dermaelektroporaciju (odobreno od FDA), koja se bazira na tome da kroz kanale u koži dopusti transdermalnu isporuku aktivnih sastojaka. Dermoelektroporacija dopušta podjednako i mikro i makro molekulima da bezbedno budu isporučeni do ćelija.Ova tehnologija koristi impulse koje naša koža toleriše i lako podnosi.
Mezoterapija se takođe može kombinovati sa drugim tretmanima…Anticelulit masaže, slimlight,…Pitajte naše stručnjake za savet.

DERMAPEN

Dermapen je revolucionaran tretman u kozmetici! Mikroiglice na samom dermapen-u stvaraju mnogobrojna mehanička oštećenja na tretiranom delu. Tako da koristimo mehanizam samozaceljenja kože, koji dovodi do povećanja proizvodnje fibroblasta (ćelija vezivnog tkiva koje imaju gradivnu ulogu). Fibroblasti se pretvaraju u kolagen i elastin, koji se vezuju za stari kolagen u koži. Takođe uz pomoć mikroigala pravimo sterilne kanalice u koži preko kojih smo u mogućnosti da ubrizgamo sterilne supstance iz ampula, pri čemu ostvarujemo vidljive i trajne rezultate. Ovi mikrokanali se spontano zatvaraju posle sat vremena. Reakcija kože na mikrotraume je stvaranje kolagena i elastina. Koža postaje deblja, zategnutija, zdravija i podmlađena. Kolageno indukciona terapija uspešno se koristi za: - podmlađivanje - uklanjanje ožiljaka - uklanjanje celulita - strija - depigmentacije kože i staračkih flekica -dubljih i plićih bora -uklanjanje akni -zatezanje kože …
Postoji dosta prednosti korišćenja ove terapije, kao što su odsustvo bola, brz oporavak, kontrolisana dubina uboda, veća stimulacija tkiva, mogu se tretirati svi tipovi kože i svi delovi tela, ne izaziva fotosenzitivnost, aktivne supstance ubrizgavamo direktno na željenu dubinu … a)Podmlađivanje i uklanjanje bora- kolageno indukciona terapija je savršeno pogodna za podmlađivanje kože, usporavanje procesa starenja i za tretiranje bora. Ovim tretmanom pospešujemo proizvodnju kolagena u koži, pa odatle i naziv kolageno indukciona terapija. Prilikom kontakta dermapen-a sa kožom dolazi do otvaranja mikrokanala, preko kojih koža apsorbuje veće količine aktivnih supstanci. b) Strije predstavljaju ožiljno tkivo, koje nastaje prilikom pucanja kože tj. njenog istezanja u period rasta, trudnoći ili kod gojaznosti. Ispod strija koža nema dovoljno kolagena. Ovaj tretman stimuliše proizvodnju kolagena i na taj način smanjuje vidljivost strija ili ih potpuno uklanja.Prelaskom dermapen-a preko strija stvaraju se mikrotraume u dermisu i tada započinje prirodan proces samozaceljenja, posle čega koža počinje da stvara kolagen. Na tretiranoj površini dolazi i do stvaranja novih kapilara, odnosno bolje prokrvljenosti. c)Tretiranje ožiljaka - Što je koza više oštećena, to je zarastanje duže i veće su šanse za nastanak upadljivog ožiljka. Korišćenjem dermapen-a nastavlja se prirodan proces samozaceljenja, tkivo se pobuđuje i dolazi do povećane proizvodnje fibroblasta, koji se pretvaraju u kolagen i elastin. Ovim procesom koža postaje deblja i tako ožiljci, u čijem je prisustvu koža stanjena, postaju manje vidljivi ili se potpuno uklone. Postoji više vrsta ožiljaka i zbog principa delovanja tretmana većina može biti redukovana, osim hipertrofičnih ožiljaka. d)Celulit- Upotrebom dermapen-a koža postaje deblja i zategnutija. Pošto se otvaraju mikrokanali sve aktivne supstance mogu dospeti u dublje slojeve kože, čime možemo razgraditi i duboki celulit. Preporučen broj tretmana je od 5 do 10 u seriji. e)Tretiranje kose- Tretiranjem kože glave stimulišemo rad folikula dlake, jer mikrotraume stimulišu bolju prokrvljenost. Preko kanalica obezbeđujemo prolazak aktivnih supstanci, čime postižemo maksimalne rezultate. Dermapen terapijom možemo smanjiti opadanje kose ili potpuno sprečiti. Preporučujemo da uradite seriju od 5 do 10 tretmana. Vreme između dva tretmana bi trebalo da bude između 10 i 14 dana.

CAVI LIPO FREE


Garantovani rezultat u borbi protiv masnih naslaga.


Kavitacija CAVI LIPO FREE je nehirurški neinvazivni postupak koji doslovno uništava masne ćelije na stomaku, bedrima, bokovima, nadlakticama i sl.
Metoda koristi novopatentiranu ultrazvučnu terapiju, talase određene frekvencije, fokusirane kroz kožu na specifičnu dubinu, ciljajući masne ćelije u potkožnom tkivu. Tako usmerena energija talasa, deluje isključivo na masne ćelije - dolazi do lipolize u ćelijama masti, povećava se permeabilnost masnih ćelija i dolazi do prelaska masnoća u međućelijske prostore, koje zatim limfnim sistemom odlaze do jetre gde se metabolišu i izbacuju urinom.
Ovim tretmanom se potpuno bezbolno, posle samo oko 50 minuta, može izgubiti nekoliko stotina grama masnih ćelija, a to se vidi po momentalnom smanjenju obima od oko 2-5 cm na mestima gde postoje masne naslage. “Glava” aparata klizi po koži preko nanetog gela uz blago zujanje aparata, a prateće pojave su blaga toplota i relaksacija.


Kavitacija je prava metoda za Vas ukoliko pripadate grupi zdravih žena i muškaraca, svih godina, prosečne telesne težine, koji ne mogu da se oslobode izvesnih upornih naslaga, uprkos dijetama ili vežbanju, a ne želite da se podvrgnete rizicima, troškovima i oporavku od hirurške liposukcije.


Kontraindikacije:

- trudnoća i period dojenja
- bolesti srca (pejsmejkeri i sl.)
- veliki metalni implantati
- multipleks skleroza
- kožne bolesti i otvorene rane
- smanjenje bubrežne funkcije
- teže bolesti jetre
- terapija antikoagulansima
- hemofilija

Cryolipolysis